Beneficiile uleiul de cocos pe par – cum se foloseste

0
62

Este un produs natural din ce in ce mai popular pentru proprietatile sale dermo-cosmetice. Este excelent pentru parul nostru, deoarece reuseste sa-l hraneasca fara a lasa o senzatie de grasime. Aflati cum sa utilizati ulei de nuca de cocos pe par si bucurati-va de acest remediu disponibil tuturor.

Cum se foloseste uleiul de cocos pe par

Exista diferite moduri de a folosi uleiul de cocos pentru par. Exista oameni care prefera sa cumpere produse de marca si exista alte persoane care prefera sa-l foloseasca in starea sa naturala. Acestea din urma se datoreaza faptului ca uleiul organic de nuca de cocos pastreaza multe proprietati benefice care sunt imbunatatite si mai mult atunci cand sunt aplicate pe par fara nici un produs chimic implicat.

Oricare ar fi forma, beneficiile uleiurilor de par sunt numeroase si au legatura cu capacitatea lor naturala de a hidrata si de a proteja impotriva deteriorarii poluarii mediului, a substantelor chimice si a excesului de caldura cauzate de uscator sau fierul de calcat.

Modalitatile de utilizare a uleiului de cocos pentru par variaza in functie de obiectivele si nevoile dvs. Nu este acelasi lucru daca doriti sa hidratati varfurile sau daca doriti sa combateti matreata. In diferitele cazuri, veti utiliza uleiul intr-un mod specific, urmand un pas cu pas conceput in acest scop.

Ce se va intampla in toate cazurile este ca veti observa cu adevarat schimbarea.

Balsam natural

Datorita texturii sale, a beneficiilor sale si a aromei sale bogate, uleiul de cocos indeplineste foarte bine rolul unui balsam. Primul sau beneficiu este ca va impiedica sa continuati sa va contaminati parul si scalpul cu substante chimice dure. De asemenea, va va hrani radacinile si le va intari deoarece ofera proteine, vitamine si minerale.

Cum se foloseste uleiul de nuca de cocos ca un balsam ? Exista doua optiuni:

Folositi doua linguri de ulei de nuca de cocos organic. Aplicati-l pe par dupa samponare, de la mijloc pana la varfuri, pieptanandu-l cu degetele. Apoi clatiti-l cu multa apa.

Pentru un tratament mai profund, luati doua linguri de ulei de cocos, aplicati-l pe parul uscat de la varfuri pana la radacini si masati. Apoi, acoperiti-l cu un capac de dus si lasati-l sa actioneze aproximativ o ora. Apoi clatiti cu multa apa si pieptanati.

Pentru a stimula cresterea parului

Daca vrei ca parul tau sa creasca sanatos si puternic, uleiul de cocos poate fi unul dintre marii tai aliati. Fiind compus din acizi grasi esentiali, proteine ​​si antioxidanti, acest tip de ulei intareste si repara fibrele deteriorate sau slabe si le impiedica sa se verse. De asemenea, are acid lauric, care il ajuta sa creasca mai mult si creste volumul parului.

Mod de utilizare: amestecati o lingura de ulei de cocos cu 6 picaturi de vitamina E. Pentru a face amestecul si mai uniform, va recomandam sa il incalziti foarte usor (pastrati-l cald).

Cu mainile, frecati uleiul peste scalp cu miscari circulare. Daca aveti varfuri deteriorate, puteti aplica putin din amestec pe ele. Apoi, acoperiti parul si lasati uleiul sa actioneze peste noapte. A doua zi dimineata, clatiti parul. O puteti face de pana la trei ori pe saptamana.

Luptati si preveniti matreata

Matreata in exces, impreuna cu simptomele sale enervante, pot fi tratate cu ulei de cocos, deoarece are proprietati antifungice si antibacteriene in compozitia sa.

Cand il utilizati, veti observa ca va amelioreaza senzatia de mancarime, deoarece calmeaza iritarea scalpului si diminueaza exfolierea. Cu alte cuvinte, nu numai ca va aduce beneficii in ceea ce priveste aspectul, ci si imbunatateste sanatatea parului.